maartenvthoog.reismee.nl

Partytime in Kenia

Dag iedereen.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat heb laten horen, dat komt omdat het nogal veel werk is om een verslag te schrijven en ik vet veel leuke dingen doe of anders te moe ben van de leuke dingen om iets te schrijven.

Zoals jullie in de vorige blog hebben kunnen lezen heb ik dus een soort van vakantie. Ik ben sinds de vorige blog naar Lake Nakuru National Parc geweest. Het bleek namelijk uiteindelijk een veel leuke optie dan Mt Elgon. Echt enorm veel dieren gezien, was echt super! Ik ging er naartoe met de gedachte: oeh misschien zie ik wel dieren! Nou je ziet ongeveer aan 1 stuk door dieren, alleen als je even in een stuk bos bent. Ik ben enorm gelukkig om te kunnen zeggen dat ik wel 4 keer leeuwen heb gezien (er werd gezegd van tevoren dat ik ze waarschijnlijk niet ging zien), een luipaard, een nijlpaard en een enorme slang! En verder uiteraard gazelles, impala's, watherbucks (don't know Dutch word), giraffes, struisvogels, buffels, neushoorns, apen en nog veel meer. Echt superleuk. O, en wat het nog beter maakt: we gingen voordat we het park ingingen ook nog even lunchen in de stad Nakuru, nou de beste maaltijd tot nu toe hier. Een heerlijke sub (zo'n soort broodje wat je krijgt bij de Subway) met echt goede patat! Als je hier anders patat krijgt is echt van die slappe patat, maar deze was echt top.

Overigens voer ik ook nuttige dingen uit hier, hoor (voor zover je heerlijke broodjes eten geen nuttige bezigheid kan noemen!)! Op de basisschool worden nieuwe klaslokalen gebouwd, dus daar help ik en voor de rest ben ik hard bezig met socializen. Wat nieuwe mensen ontmoet op een missionairies-barbecue, waar ook meteen even beste vrienden mee zijn geworden. Bijvoorbeeld 2 Duitse meisjes die werken op weeshuis vlakbij Kitale, waar ik een hele middag heb gevolleybald op aardig niveau, of een Oostenrijkse familie waarmee we sinterklaas hebben gevierd of natuurlijk onze Nederlandse vriendin Almara waarmee we nogmaals sinterklaas hebben gevierd! Ja, we hebben echt een partyweek gehad, haha! O en ik speel inmiddels ook in het gebedshuis, wat ik echt supervet vind! Helaas is het Amerikaanse team wel weg inmiddels (oeh! Nog een afscheidsfeest! O en trouwens, vandaag is de verjaardag van onze buurvrouw Marie, dus daarvoor zijn we ook nog uit eten geweest!)

Nou, goed! Ik ga dinsdag dan eindelijk naar Nyeri (zie vorige blog), de dag later komt mijn moeder (op de 20e trouwens ipv de 16e) en dan ga ik naar JISSS!! in Zuid-Afrika (welcome te join by the way!).

O ik mis Nederland ook nog wel een beetje hoor! Dat.

mamma

geef mij maar ugali.
miss you too

Nadine

Oeeh Maarten klinkt allemaal vet leuk! Heb je mijn coole kaart al gehad? Heel veel plezier bij Jis! Geef haar maar een dikke knuffel! Liefsx

linda

Oeh! (dat)

Marlies

Je wordt zelf gemist! Dat.

Tineke

Leuk om te lezen. Veel plezier met je moeder en met Jis
H.groet

Lea

Superleuk om te lezen Maart! nog een fijne vakantie en natuurlijk heel veel plezier met Jiska, ik ben een beetje jaloers ;)